Doracaku "OSM - krijoni harten tuaj"

OpenStreetMap pati një zhvillim të hovshëm në Kosovë dy vitet e fundit, këtë e bënë të mundur të gjithë antarët e rinjë të  FLOSSK-ut.
Projekti “OpenStreetMap - Krijoni Harten tuaj” filloi dhe u realizua nga Besfort Guri anëtar në FLOSSK,


Pasi filloi të përkthente manualin Beginners Guide në wiki.openstreetmap.org e pa të nevojshme që rrjeti i kontributorëve në Kosovë për OpenStreetMap të zgjerohet edhe më shumë në zona të ndryshme të Kosovës.

Pas një bisede që bëri me James Micheal DuPont dhe Prabhas Pokharel u vendos që të fillojë shkrimi i doracakut “ OpenStreetMap Krijoni harten tuaj ” i cili u sponzorua nga Unicef Innovation Lab Kosovo.
Permes këti doracaku lexuesve ju bë i mundur hulumtimi i mëtejmë i botës së Hartave virtuale.

Ndër informacionet kryesore që u shkruan në këtë doracak per lexuesit janë:  

  1. Qka është OpenStreetMap dhe pjesët historike të zhvillimit të OpenStreetMap
  2. Fillimi me OpenStreetMap, pjesa ku lexuesi do të gjejë informacionet se si të përdor OpenStreetMap–in, te krijojë llogarinë e tije dhe të editojë informacionet që kanë të bëjnë me të.
  3. Informacion reth GPS – Global Positioning System, se si punohet me të apo edhe informacione të tjera
  4. Puna me programet apo aplikacionet të cilat mundësojnë editimin e OpenStreetMap, Si JOSM, Potlach aplikacione tjera te llojeve Desktop Web applikacione e deri tek ato Mobile
  5. Etiketimi i informacioneve të punuara nga përdoruesi, pra informacionet bazike të etiketimin.

Nese doni te dini më shume rreth OSM në Kosove vizitoni linkun: Klikoni Ketu

Vemendje: Doracaku është i shkruajtur vetëm në gjuhën Shqipe #sq

" Shkarkoje Doracakun Ketu "

Shto një koment të ri

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Adresat web dhe adresat e-mail konvertohen automatikisht në lidhje.
  • Rreshtat dhe paragrafët shkojnë automatikisht në krye.
CAPTCHA
Kjo pyetje është për testim nëse ju jeni një vizitor njeri dhe për të parandaluar aplikimet e automatizuara spam.