Software Freedom Kosova 2010

Më 25 dhe 26 shtator Prishtina ishte nikoqire për herë të dytë e Konferencës Kosovare të Lirisë Softuerike.
SFK10 per të dytën herë u organizua nga FLOSS Kosova dhe Fakulteti i Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike (FIEK) i Universitetit të Prishtinës.
SFK09 e mbajtur në vitin 2009 u vizitua nga rreth 500 persona të cilët ndoqën rreth 40 ligjërata nga 25 ligjërues. Kësaj here konference ishte më e fokusuar: pati 24 ligjërata nga Kosova, regjioni dhe bota.
Ligjëruesit kryesor dhe njëherit mysafir nderi të kësaj konference ishin hakerë me renome si:

 • Leon Shiman, anëtar bordi i fondacionit që mbikëqyr zhvillimin e sistemit grafik për Linux dhe BSD – x.org, dhe pronar i firmës     konsulente Shiman Associates;
 • Rob Savoye, zhvilluesi primar i Gnash ndërsa më parë zhvillues edhe për Debian, Red Hat dhe Yahoo. Savoye programon që nga viti 1977;
 • Mikel Maron, anëtar bordi i OpenStreeMap Foundation;
 • Peter Salus, linguist, shkencëtar kompjuterik dhe historian i teknologjisë.

SFK10 është përgatitur në saje të punës pothuajse një vjeçare të komitetit organizativ.
Tema të tjera ofruan edhe:

 • Milot Shala    
 • Martin Bekkelund    
 • Baki Goxhaj    
 • Marco Fioretti

Konferenca u mbajt në mjediset e FIEK-ut. Konferenca u përkrah financiarisht nga Zyra e Kryeministrit, Rrota, PC World Albanian dhe OpenWorld.al.

Shiqoje Foto Galerinë e kësaj ngjarjeje: FLOSSK Gallery
Vizito faqen e konferencës në http://www.kosovasoftwarefreedom.org

Shto një koment të ri

Plain text

 • No HTML tags allowed.
 • Adresat web dhe adresat e-mail konvertohen automatikisht në lidhje.
 • Rreshtat dhe paragrafët shkojnë automatikisht në krye.
CAPTCHA
Kjo pyetje është për testim nëse ju jeni një vizitor njeri dhe për të parandaluar aplikimet e automatizuara spam.