FOSS BootCamp në Pejë - 13 Prill

FLOSSK me ndihmën e UNICEF Innovations Lab Kosovo do të organizojë FOSS BootCamp tani në tre qytete të ndryshme të Kosovës; Pejë, Gjakovë dhe Mitrovicë.

FOSS BootCamp është një ngjarje që përmbanë një seri të punëtorive brenda të cilave zhvillohen aktivitete ndërlidhur me edukimin në fushën e softuerëve me kod burimor të hapur (Open Source Software).
E dizajnuar për fillestarë, këto punëtori kanë për qëllim të paraqesin një hyrje të përgjithshme për disa vegla dhe platformat me kod burimor të hapur.

Hulumtim nga kumevotu.info

Përshkak të përvojave me zgjedhjet e kaluara dhe dyshimeve që edhe emrat e personave të vdekur gjinden në listat e votimeve kemi bërë një hulumtim, duke marrë për bazë përkujtimet dhe shpalljet e të vdekurve në gazetat ditore në Kosovë, të cilat i kemi analizuar dhe krahasuar me listat e votimeve të publikuara nga KQZ-ja.

Workshop: Visualizing open data to bring out global issues

Starting in July 2013 and for one year, Alex and Margo will travel through South-East Europe, Turkey, India, South-East Asia, Japan and South-America. They are going to take advantage of this opportunity and meet people, collectives and organisations actively working on making information, knowledge and education available for everyone. We are honored to be one of the stops of the duo on Thursday July 25th @ ICK (Innovation Centre Kosovo) from 06:00pm for a dedicated workshop.

The eighth edition of ITTF in Pristina

Starting October 3rd to October 5th, ITTF (Information and Communication Technology Fair in Kosovo) was held for the eighth time in the Palace of youth & sports in Prishtina. FLOSSK in collaboration with OpenLabs from Albania (http://openlabs.cc/)  participated by presenting some of the projects such as: 3D printer, WeMakeIt Arduino Kit (http://wemakeit.co/) , http://prishtinabuses.info...

Erik Albers on Software Freedom Kosova 2012

This is a blog written by Erik Albers on his experience in Software Freedom Kosova, thank you Erik !!
The original source is from his personal blog in: http://blogs.fsfe.org/eal/2012/09/13/software-freedom-kosova-2012/

Andrew Betts on Software Freedom Kosova 2012

A very good blogpost from Andrew Betts on Software Freedom Kosova 2012, thank you !

http://labs.ft.com/2012/09/kosovo-software-freedom-conference/

Pages

Subscribe to FLOSSK RSS